maandag 24 januari 2011

Ding 17 alweer....

Sociale netwerken…tja. Ik ben ooit heel enthousiast op Hyves begonnen, maar mijn profiel slaapt al een tijdje. Ik zet er zelf nooit wat op, zo heel af en toe “vind” iemand me via Hyves en dat vind ik dan wel weer aardig.
Veel van mijn vrienden zijn actief op Facebook. Die houd ik in de gaten door mee te lezen over de schouder van mijn vriend, want zelf heb ik  geen zin om een account aan te maken…  Staat al een tijd op het lijstje “to do”…
Maar goed, door mijn “over de schouder”-ervaring weet ik dus wel wat facebook inhoudt. Ik vind ook de facebook pagina van het Stadsarchief een waardevolle activiteit, een goede manier om contact te onderhouden met geïnteresseerden van de organisatie. Ik vind het alleen jammer dat de posts redelijk anoniem zijn, “het stadsarchief zegt” is toch wat onpersoonlijk. Ik neem aan dat meestal André er achter zit?

Wel vind ik het een beetje zonde dat facebook-feeds steeds minder inhoudelijk worden. Mensen klikken aan dat ze dit of dat “leuk vinden”, en dat is het dan. Je vindt leuk dus je bent?

Ook op Linked-in ben ik nog niet te vinden (inderdaad: geen zin om profiel aan te maken ;-) ). Wel op archief 2.0, overigens. Een tijd lang heb ik echt ALLES gelezen wat er op die site werd gepost, en soms reageerde ik ook wel eens. Maar na een tijdje wordt dat toch minder, ik denk vaak: wie ben ik om dáár iets over te melden? En het kost zoveel tijd hè? Ik neem wel altijd even de webtips van Yvonne door.

2 opmerkingen:

  1. Leuk dat je mijn tips leest. Hier nog een: ik heet Yvette, niet Yvonne :-D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeps bloos... te snel getypt. Leuk je hier tegen te komen!

    BeantwoordenVerwijderen